Het lezen van de statistieken via mm-tools

Elke mm-tools website beschikt over zijn eigen statistiekenpakket, je kan deze raadplegen door stats achter de url te typen, (bijvoorbeeld om de statistieken van de mmtools website te raadplegen ga je naar volgende url: http://www.mmtools.eu/stats).

Vervolgens  kom je op een inlogvenster waar je een gebruikersnaam en paswoord moet ingeven, dit zijn dezelfde als die je gebruikt om in controltool in te loggen. (als je al ingelogt bent in controltool kan je rechtstreeks naar de statistieken zonder opnieuw te moeten inloggen)

Eénmaal op de statistieken pagina kan je de info opvragen via de knoppen bovenaan, dit zijn links binnen de pagina maar je kan ook vanboven naar beneden scrollen.d

We kunnen de statistieken opdelen in drie belangrijke onderdelen:

  • bezoekersaantallen
  • maandelijkse verdelingen
  • herkomst van de bezoekers (de manier hoe ze de site bereiken)

 

Bovenaan ziet u een samenvatting dit is de globale samenvatting van uw bezoekers aantallen.

Er wordt een verschil gemaakt met unieke bezoekers, dit zijn bezoekers die dezelfde dag nog niet op de website geweest zijn, hieronder geef ik een overzicht van wat weergegeven wordt.

  • Unieke bezoekers:  Dit is het totaal van het aantal unieke bezoeken
  • Aantal bezoeken: Dit is het totaal van het aantal unieke bezoekers plus het aantal terugkerende bezoeken.
  • Pagina's: Dit is hoeveel verschillende pagina's er bezocht zijn
  • Hits: Dit is hoeveel verschillende elementen er opengegaan zijn, bijvorbeeld een pagia's met 10 foto's zijn in één bezoek 10 hits
  • Bytes: Dit is hoeveel volume uitgedrukt in megabytes aan verkeer er is

Maandelijkse historie
Dit staat vlak onder de vorige categorie en geeft een overzicht van het bezoekersaantal opgesplitst per maand. Door middel van deze informatie heeft de kan de beheerder en/of eigenaar van de website kijken welke invloed eventuele reclame campagnes, email campagnes of nieuwe informatie op de website heeft en kan deze evalueren op jaarbasis.

Hoe kan u deze informatie interpreteren?
U doet einde van een maand een emailcampagne dan moet u einde van de daaropvolgende maand de resultaten kunnen zien. U kan ook zien hoe dat seizoengebonden producten op een website op welk tijdstip het meest bezocht worden.

Je kan deze informatie ook nog opsplitsen in de verschillende dagen per maand en verder nog in de verschillende uren van de dag. Zo kan je ook zien op welk uur van de dag bepaalde pagina's op de website het meest bezocht zijn.