Hoe kan ik mijn e-mailadres op een correcte manier instellen in Microsoft Windows Mail.

Eerst moet je in controltool je emailaccount aanmaken, zodat je beschikt over een emailadres, gebruikersnaam en paswoord. De inkomende mailserver van mm-tools is mail.mmtools.eu

Stap1:

Open Windows Mail en klik bovenaan op “extra” en klik vervolgens op “accounts”. Hierna klik je op de tab “E-mail”.

Na deze stap zie je volgend scherm, je krijgt ook  een overzicht van al de actieve emailaccounts.

Klik op schermafbeelding om te vergroten.

Stap2:

Klik vervolgens op toevoegen en dan op E-mail, Er verschijnt een scherm met volgende vraag :

Weergeven naam,:Hier kan je vrij kiezen wat je invult, dit dient om je mailaccount te herkennen.

Klik daarna op volgende

Klik op schermafbeelding om te vergroten.

Stap 3:

U krijgt de vraag om uw emailadres in te geven,

Hier vul je je e-mailadres in.

Klik daarna op volgende

Klik op schermafbeelding om te vergroten.

Stap 4:

Het type server staat standaard op POP3,

dit laat u staan Bij inkomende mailserver vult u “ mail.mmtools.eu” in

Bij uitgaande mailserver vult u de uitgaande mailserver van uw provider in.

Hier vind u een overzicht van de belgische providers:

• Belgacom ADSL : relay.skynet.be
  • Telenet : uit.telenet.be
  • Scarlet : smtp.scarlet.be
  • Euphony : out.euphonynet.be

Klik daarna op volgende

Klik op schermafbeelding om te vergroten.

Stap 5:

Accountnaam: Hier vul je je gebruikersnaam in, bij mm-tools is dit je e-mailadres.

Wachtwoord: Hier vul je het wachtwoord in dat je opgegeven hebt in controltool bij de aanmaak van je mailaccount.

Klik op schermafbeelding om te vergroten.

Stap 6:

Na dat u deze gegevens ingegeven hebt klikt u op vervolgens, en is uw emailadres geconfigureerd. U kan nu een testbericht sturen en op verzenden/ontvangen klikken om te kijken of uw e-mail ook effectief binnenkomt.