Hoe kan ik mijn e-mailadres op een correcte manier instellen in Microsoft Outlook.

Eerst moet je in controltool je emailaccount aanmaken, zodat je beschikt over een emailadres, gebruikersnaam en paswoord. De inkomende mailserver van mm-tools is mail.mmtools.eu.

Stap 1:

Open Outlook en klik bovenaan op “extra”, klik vervolgens op “e-mailaccounts “.

Na deze stap zie je volgend scherm. Klik op schermafbeelding om te vergroten.

Stap 2:

Klik vervolgens op e-mailaccounts weergeven,

Na deze stap krijg je een overzicht van al de actieve emailaccounts.

Klik op schermafbeelding om te vergroten.

Stap3:

Klik vervolgens op “Toevoegen”

Na deze stap zie je volgend  scherm en klikt u op POP3 en daarna op volgende.

Klik op schermafbeelding om te vergroten.

Stap 4:

In het scherm dat u dan tezien krijgt kan u al je gegevens van je mailaccount ingeven dit zijn:

Gebruikersgegevens:

• Naam= Hier kan je vrij kiezen wat je invult, dit dient om je mailaccount te herkennen.
  • E-mailadres= Hier vul je je e-mailadres in.

Servergegevens

• Inkomende e-mail (POP): Hier vul je de inkomende mailserver in, deze kan je in contoltool bij je mailaccounts zien staan, dit is altijd mail.mmtools.eu.
  • Server voor uitgaande e-mail= Hier vul je de uitgaande mailserver van j eeigen internet provider in.

Hier vind u een overzicht van de belgische providers:

• Belgacom ADSL : relay.skynet.be
  • Telenet : uit.telenet.be
  • Scarlet : smtp.scarlet.be
  • Euphony : out.euphonynet.be

Aanmeldingsgegevens:

• Gebruikersnaam: Hier vul je je gebruikersnaam in, bij mm-tools is dit je e-mailadres.
  • Wachtwoord: Hier vul je het wachtwoord in dat je opgegegevn hebt in controltool bij de aanmaak van  je mailaccount.

Na dat u deze gegevens ingegeven hebt klikt u op voltooien, en is uw emailadres geconfigureerd. U kan nu een testbericht sturen en op verzenden/ontvangen klikken om te kijken of uw e-mail ook effectief binnenkomt.